Találatok

Nincs találat

First anniversary of the war in Ukraine 2023. február 24.

Éppen ma egy éve, hogy kezdetét vette az orosz-ukrán háború. 😢 Hihetetlen, hogy már 1 év eltelt!

A háború kezdete előtt kitettem egy szavazást, hogy vajon kitör e a háború, a többség arra tippelt, hogy nem, én kicsit pesszimistább voltam, valahogy sejtettem, hogy sajnos nem lesz elkerülhető. 😶

Aztán a következő szavazásban arról kérdeztem, hogy vajon meddig fog tartani a háború (pár hónap, 1 év, több év). A többség pár hónapra tippelt, én magam is, de aztán amikor májusban Ukrajna nyerte az Eurovision-t és már akkor tudták, hogy a következő évben nem ott rendezik, akkor sejtettem, hogy nem pár hónapról lesz szó.  Sajnos valóban így lett. 😕

Ezalatt az egy év alatt az USA több mint 73 miliárd euróval, az EU pedig hozzávetőlegesen 35 miliárd euróval támogatta Ukrajnát. Közel 40 ország segítette Ukrajnát.

Forrás: https://www.statista.com/statistics/1303432/total-bilateral-aid-to-ukraine/

Valószínűleg az orosz oldalról is hasonló összegek mentek el. 😶

És mennyibe fog majd kerülni újra felépíteni mindent!

Eközben kb. 8 millió ukrán kényszerült elhagynia a hazáját, 8000 civil, valamint 100 000 katona vesztette életét. Az orosz oldalról kb. 150 000 katona halt meg.

Tény, hogy Oroszország rohanta le Ukrajnát, de biztos vagyok benne, hogy sokan nem jókedvükből mennek harcolni és mindannyian emberek vagyunk, egy orosz katona halála éppen olyan tragédia, mint egy ukráné, hiszen őt is hazavárták, szülők a gyermeküket, a testvér a testvérét, a feleség a férjét, a gyermek pedig az édesapját vesztette el.

Szívből remélem, hogy minél előbb vége lesz már ennek a rémálomnak! 🙏

Ahogy 'good old' Marvin Gaye mondá: 

"A háború nem megoldás, mert csak a szeretet győzheti le a gyűlöletet."

Kapcsolódó szavazás: How long do you think the war will last?

Hozzászólások

Értesítések
Nincs elérhető értesítés